Tip of the day: The butler…

Igår var jeg inde at se den nye film af Lee Daniels – ” The butler” – og hold kæft det var en stærk, men virkelig god oplevelse…

THe butler...

The butler…

Filmen handler om…

…en en sort mand der igennem det meste af sit liv arbejder som butler i det hvide hus – og hermed for adskillige præsidenter – som fx Nixon og Kennedy m.fl.

Vi følger ham fra hans barndom som slave i bomuldsmarkerne, og som sagt helt op igennem hans liv, hvor han bla. andet bliver gift (med Oprah Winfrey) og får to sønner.

Filmen starter i 1926 i et yderst forfærdeligt og racistisk USA, og vi følger hvordan sorte blev behandlet – og desværre nok stadig bliver det – visse steder.
Det er som sagt en virkelig god film, der sætter tankerne igang omkring hvordan vi behandler hinanden, og vores fordomme overfor hinanden – og alt der er fremmed. Det har foregået i flere hundrede år, og det foregår stadig idag – hvilket jo slet ikke er til at fatte!!!

Vi burde alle skamme os!!! Virkelig!!!

“The butler” er spillet af Forest Whitaker, og han spiller fantastisk – men jeg må faktisk sige at det gælder alle i filmen – lige fra Lenny Kravitz til Terrence Howard – og som sagt Oprah Winfrey.

Opera Winfrey som hans kone, og Terrence

Oprah Winfrey som hans kone, og Terrence Howard som hans nabo…

Jeg ved ikke helt hvornår den kommer ud i Danmark, men når den gør, så se den…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply