Julebag – den sunde version… 

 

Så skal der bages...

Så skal der bages…

Min danske veninde Diana og jeg fik forleden en stor craving efter danske julegodter, så vi satte os for at springe ud i en god omgang julebag. Vi er dog i Los Angeles og tænkte at vi ville prøve at finde en sund version…og det lykkes faktisk ret godt hvis vi selv skal sige det – selvom…

…de måske ikke lige var de smukkeste i verden, så smagte de himmelsk!

Vaniljekranse - den sunde version...

Vaniljekranse – den sunde version…

Vi lavede “sunde” vaniljekranse uden mel og sukker og derefter marcipan/nougat kugler dyppet med orangechokolade – SÅ frækt og kokos. Der var ingen “smal” version, så de var i den grad dirty 😉 og SÅ yummy!!

Kenfekt...

Konfekt…

Til vaniljekransene brugte vi til ca 16 stk (oprindelig fundet på fitinspiration.dk men ændret lidt):

  • 1 dl mandler
  • 1 dl usaltede cashewnødder
  • 1 dl havregryn
  • 1-2 æg
  • 4 friske dadler (ca. 50 gr)
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk Vaniljearoma

Lige cashewnødderne i blød i op til en time, smut mandlerne og mal dem og havregrynene til mel, blend cashewnødderne til smør, tilsæt dadlerne og vaniljekornene og bland det hele sammen med æggene og kom det i en spøjtepose (vi brugte en frysepose som vi klippede et hjørne af) og så evt en tur i køleskabet hvis der er tid til det.

Bages i 10-15 min ved. 190 gr

Mums...

Mums…

De smagte skønt og spar endelig ikke på vaniljen…

Pøj pøj med det…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply