Den gyldne cirkel der sluttede på havnen….

 

Jesus a la Island....

Jesus a la Island….

Da jeg vågnede i morges var jeg så træt at jeg seriøst ikke vidste hvordan jeg skulle komme ud af sengen, og da slet ikke hvordan jeg skulle kunne klare dagens program, og det var endda før jeg vidste at jeg skulle møde Jesus…..

…eller heldigvis kun i billedlig form, men det er alligevel mere end jeg er vant til til daglig…

Jeg fik dog kæmpet mig ud af sengen og ned til bussen, som havde afgang kl 9! Heldigvis fik jeg lige reddet mig en kop kaffe først – jeg tror den reddede min dag…hahaha

Så er jeg klar til at åbne øjenene og komme igang igen....

Så er jeg klar til at åbne øjenene og komme i gang igen….

Dagens første stop var lidt et wildcard, da vi “kun” skulle have været på den såkaldte “Golden cirkle tour”, men de overraskede os med et hesteshow…

Først vidste jeg ikke lige hvad jeg skulle forvente – jeg er ikke den store hestepige – altså de er da søde de Islanske heste, men et helt show?!!

Det var dog virkelig underholdende (hvilket jeg ikke helt ved om var meningen, men jeg morede mig altså gevaldigt)…

Der var en meget dramatisk mandestemme i højtalerne, der forklarede om de Islandske hestes historie, og om hvad hestene kunne, mens de søde unge piger på hestene lavede kunstner osv.

Mens alt dette foregik spillede der den vildste underlægningsmusik, som var en blanding mellem Rocky, Farligere end politiet tillader og Jane fonda med strygere oveni. Det var simpelthen SÅ komisk, men på sin egen måde helt fantastisk…

Hesteshow...hvad mere kan jeg sige...

Hesteshow…hvad mere kan jeg sige…

Verdens trætteste hest -- jeg vil bare sove....hahaha så sød...

Verdens trætteste hest – “jeg vil bare sove”….hahaha – så sød…

Derefter gik turen videre ud i landet, hvor vi bl.a. stødte på fantastiske huse…

Gustav har fundet sit nye hus....

Gustav har fundet sit nye hus….

Vulkaner….

Vulkanen Hekla

Vulkanen Hekla

Vandfald…

Bl.a Gullfoss – Islands svar på Niagara Falls – et fuldstædig vildt vandfald….

Idag viste vejret sig dog fra sin lidt mere barske side – mega chillfaktor – det var seriøst iskoldt. Og med vandet der sprøjter fra vandfaldet, galt det altså om at holde fast og være koncentreret når man gik. Folk skøjtede rundt….men ingen kom til skade, og det var faktisk ret sjovt….især da man havde fået varmen igen…

Gullfoss vandfaldet - SÅ vildt og voldsomt...

Gullfoss vandfaldet – SÅ vildt og voldsomt…

...og larmende og koldt...MEN fantastisk....

…og larmende og koldt…MEN fantastisk….

Hvad skulle man have gjort uden sine luffer...

Hvad skulle man have gjort uden sine luffer…

…vi spiste også frokost ved Gullfoss.

Vi fik kødsuppe – lavet på Islandsk lam, som er en specialitet her på Island….

Kødsupper - smagte en del bedre en det så ud...

..og jeg må indrømme at det smagte en del bedre end det så ud…

…igen var der chokolade kage til dessert. Puha – godt det kun er en 4 dages tur…

when in Island...eller....

When in Island…eller….

Derefter gik turen til et område med varme kilder fyldt med gejsere, noget som jeg aldrig har set live før, og det var virkelig en oplevelse…jorden lever – bogstavlig talt – og det var fantastisk at se og mærke….

Geyser....

Gejser….

Islands ældste Geyser der ikke længere er i udbrud...

Islands ældste Gejser der ikke længere er i udbrud…

jorden bobler og syder konstant overalt - det er virkelig en vild oplavelese...

Jorden bobler og syder konstant overalt – det er virkelig en vild oplevelse…

og igen idag - et nyt og specielt landskab...

…og igen idag – et nyt og meget specielt landskab…

denne Geyser - Strokkur - er tilgængæld i fuldt vigør....

Denne gejser – Strokkur – er tilgængæld i fuldt vigør….

den nærmest eksplodere med vand ca. hvert 5 min.

Den nærmest eksploderer med vand ca. hvert 5 min.

bagefter bliver vandet ligesom suget ned i hullet, og det hele begynder forfra...

…bagefter bliver vandet ligesom suget ned i hullet, og det hele begynder forfra…

Lille Geyser...så fin....

Lille gejser…så fin….

Så gik turen til dagens sidste stop – nationalparken Thingvellir – som er det gamle Islandske Alting der blev grundlagt i år 930.

Her fik vi tid til at gå rundt og undersøge området i ca. 1 times tid. Super spændende. Dette er et sted der har haft stor betydning for Islands historie, og mange store beslutninger er taget her…

Indgangen til Thingvellir...

Indgangen til Thingvellir…

...gudesmukt....

…gudesmukt….

.......

…….

Mange store og vigtige beslutninger er blevet taget ved disse sten igennem tiderne...

Mange store og vigtige beslutninger er blevet taget ved disse sten igennem tiderne…

Stone happiness...

Stone happiness…

Find Julie.... ;)

Find Julie…. ;)

Islands flotteste hat...eller mest specielle ihvertfald...

Islands flotteste hat…eller mest specielle ihvertfald…

What a a view...

What a a view…

Fun fact: Island ligger på to kontinental plader – den amerikanske og den Euro-asiske – på toppen af atlanterhavsryggen. De to plader mødes og går direkte igennem Island, og laver det vulkanske aktive område. Dette område udvider sig ca. 2 cm om året, og dette er bla. et af de steder de løber igennem….ret vildt!!!

Vigtigt sted i Island...

Vigtigt sted på Island…

Vi var tilbage ved hotellet ved en 17 tiden, efter endnu en sjov og spændende, men som sagt – sindsyg kold – dag.

Vi havde stadig ikke haft tid til at opleve Reykjavik by, så vi tog lige en lille gåtur rundt i byen før vi skulle spise middag på Restaurant Kopar nede på havnen…

Nu med får....

Islandsk streetart….

Vi havde bord kl 20, og kom ind på den mest cool restaurant. Virkelig fedt indrettet, og mega sød betjening.

Menuen var forudbestilt til os og vi skulle have 9 retter (wow!!!!)…

De blev serveret 1 efter 1, så man fik 3 forretter, 3 hovedretter og 3 desserter. Hver ret kom ind på 1 tallerken – meget delikat anrettet, og man kunne så dele derfra – lige min stil…super hyggeligt!

De mange retter gjorde selvfølgelig at vi have en laaaaaang og dejlig middag – og jeg kan vist rolig sige at vi også i aften går mætte i seng!!!

Igen undskylder jeg for min dårlige mad billeder -men det bliver vist aldrig mit speciale…

Restaurant Kopar...

Restaurant Kopar…

Super cool indretning og stemning...

Super cool indretning og stemning…

Vi fik husets bedste bord, ved panoramavinduet med udsigt over havnen...

Vi fik husets bedste bord, ved panoramavinduet med udsigt over havnen…

Forrte no. 1

Forret no. 1

Forret no. 2

Forret no. 2

Mangler desværre billede af forret no. 3…..

Hovedret no. 1 - fisk...

Hovedret no. 1 – fisk…

Hovedret no. 2 - Kylling...

Hovedret no. 2 – Kylling…

Hovedret no. 3 var lam – og det var SÅ lækkert – men jeg spiste det hele før jeg huskede at tage et billede….so sorry…

Dessert heaven....

Dessert heaven i 3 lag….

Vores plan var faktisk at vi skulle ud og så på Reykjaviks natteliv, men efter vores program de sidste mange dage, og nu en lang og kæmpe, men super lækker middag med masser af vin, besluttede vi os for at ramme hotellet i stedet for….pt en af de bedste beslutninger længe….

Så det bliver et stort godnat herfra – jeg synes de sidste 3 dage er gået alt for stærkt – vi har haft det så sjovt, og oplevet så meget – og spist så meget….så på den anden side er min krop nok ret taknemmelig for at komme hjem herfra…..der er som sagt alt for meget god mad og kage – og der er noget ved Island der gør at jeg mister min rygrad fuldstændig…..men lækkert har det været!!!

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

4 Responses

 1. Stine

  Hej Julie, Hvor er det spændende t følge dine oplevelser på Island. Især fordi det er et af de steder, jeg også rigtig gerne vil besøge. Er det bare ferie, eller er der et “formål” med turen?

  • julie

   Hej Stine. Tak – glad for at du følger med. Det er bare ferie – jeg blev inviteret herop af Iceland Explorer – og jeg har ligesom dig altid gerne ville her til, så det var super spændende. Det har virkelig været over al forventning, så det kan varmt anbefales… :)
   Kh. Julie

 2. Gitte MPU

  Ja det er så skøøøøønt at følge med i din rejse. Det er som at være der selv. Jeg var deroppe – også med Iceland Explore, de er altså så gode til at arrangere fantastiske ture – i april 2013, og jeg blev ikke helt færdig, feks. nåede jeg ikke at køre i jeeps over gletcherne, så jeg må derop i april 2014, jeg glæder mig vildt, men kan i mellemtiden trøste mig med din blog. Fortsat god tur – husk at tage noget godt lakrids med hjem.

  • julie

   Ej det lyder dejligt!! Jeg skal helt sikkert også afsted igen. Og ja, jeg har været rigtig glad for at rejse med Iceland Explorer, så det er absolut heller ikke sidste gang for mig :)
   Tak for de søde ord – og ja der er købt rigelige mængder af lakridskarameller med chokolade med hjem.
   Kh. Julie

Leave a Reply